maanantai 25. maaliskuuta 2019

Jämälangat käyttöön!

Olen jo aiemmin täällä kertonut, miten oma lankavarasto ei ehdy vaan kovasta tekemisestä huolimatta se tursuaa jatkuvasti yli äyräiden.

Kun muutin tähän pieneen kotiini, lajittelin langat kannellisiin muovilaatikoihin ja asetin laatikot ärsyttävästi makkarin nurkkaan sekä olohuoneeseen.

"Tuostahan minä ne äkkiä urakoin pois, kun häiritsevät silmää koko ajan." (Unen näin!)

Jämälangoista virkattu takki

Omalla tyylillä: Virkataan ja sovitetaan. Ohjeet ei ole minua varten.

Kaksi vuotta myöhemmin lankaa on edelleen samat kuusi laatikollista sekä yksi vaatekaapin oveen ripustettu kassillinen. Jostain sitä vaan tulee lisää, vaikka jatkuvasti työstän varastontyhennysprojektiani eteenpäin.

Note to self: Älä pese pyykkiä kuumeessa!

Kankaillekaan ei ole omaa paikkaa ja erilaisia nyssyköitä ja pussukoita on alkanut ilmestyä sinne tänne.

Vapaavirkattu mekko

Keramiikkatyökaluni nököttävät keittiön nurkassa ja työt ovat vallanneet ruokapöydän.

Apua! Olenko toivoton tapaus?

Tajunnanvirtalapaset <3

Tällä hetkellä työn alla on villapaita, joka syntyy vuosia vanhoista Novitan Polku-langoista. Paidasta puuttuu enää hihat, joten se näkee päivänvalonsa ihan pian, mutta tekeminen on kyllä nyt aivan liian hidasta.

Virkattu satulansuojus

Isommat projektit on kivompia, jos ne jakaa pienempiin osiin, eli palasiin. Mitä jos tekisin vain niitä palasia ja miettisin suurempia kuvioita sitten myöhemmin?

Vanhassa talossa lämmin torkkupeitto on yksi olohuoneen tärkeimmistä elementeistä.
Craft Candidate- ja Lumisiivet- blogien innoittamana päätin lähteä mukaan Kässähamsterihaasteeseen. Haaste tuli juuri sopivaan tilanteeseen, koska kaipasinkin hieman potkua takamukselleni.

Virkatut ruusut
Osallistun haasteeseen nyt lähtökohtaisesti lankavarastoa kuluttamalla, mutta kierrätysompeluakin voi hyvin olla luvassa.

Virkattuja ruusuja jämälangoista
Olen lupautunut myös vikkaamaan kukkia paikalliseen yhteisövirkkausprojektiin. Ajattelin kehitellä monia erilaisia kukkia ja tehdä niistä myös ohjesarjan blogiini, joten jatkoa tarinalle on luvassa.

Tämän postauksen kuvat eivät valitettavasti ole vastasyntyneistä töistä. Kaivelin kuvat arkistoista inspiraatioksi sinulle ja itselleni. Itse tekeminen alkaa NYT!

6 kommenttia:

  1. Minulla oli yhteen aikaan "vain" kolme laatikkoa lankoja ja sanoin aina, ettei enempää saa tulla. No nyt muuttaessamme huomasin, että niitä lankalaatikoita oli kuusi ja sen lisäksi kaikenlaisia muita lankakoreja ja nyssäköitä siellä sun täällä... Eli sama puuha täälläkin! Paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tsemppiä myös sinne. Itse luovuin aika paljosta silloin pari vuotta sitten, kun muutin todella isosta omakotitalosta tällaiseen leikkimökkiin. Materiasta luopuminen oli kyllä puhdistava kokemus, mutta ihan kaikkeen en kyennyt. Nämä käsityötarvikkeet ja kaikki muu kädentaitoihin liittyvä on vain niin raskaita luopua. Kyllä ne täytyy nyt muuttaa töiksi, kun ei tässä muuhun kykene. ;)

      Poista
  2. Todella kauniit murretut värit tuossa postauksen ensimmäisessä villatakissa. Ja kukkien ohjeet kiinnostavat kyllä, niistä saisi onnittelukorttejakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihan lempivärinen takki siitä tulikin 😊 Pistän korvan taakse myös tuon ajatuksen virkkauksista korteissa . Se on hyvä idea!

      Poista
  3. Ihanaa, että kässähamsterihaaste oli sopiva potku aloittaa hamstrattujen materiaalien käyttäminen! Joskus sitä tarvitsee vain sen pienen alkusysäyksen ja homma lähtee käyntiin. Mukavia kässäilyhetkiä sulle lankalaatikoiden parissa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tavoitteet on hyvästä, kun jotain lähtee urakoimaan.

      Poista