maanantai 18. maaliskuuta 2019

Kirjoneule kolmella värillä

Tyttäreni pyysi hiljattain villasukkia Carolina Hurricanes -logolla ja minä tietysti oikopäätä lupauduin toiveen toteuttamaan. Avasin onnessani Excelin ja aloin mallata joukkueen logoa ruutuihin. Lopputuloksena minulla oli edessäni kolmen värin kirjoneulekaavio, jota lähdin toteuttamaan.

Olen perfektionisti, mitä tulee käsillä tekemiseen ja tästä työstä tulikin varsinainen painajainen. Kolmen langan kirjoneuleessa on hankalaa pitää työn jälki siistinä: Langat menevät sotkuun helposti ja lankajuoksut näkyvät silmukoiden välistä. Ei hyvä.

kirjoneule kolmella värillä

Hermothan siinä meni ja sotkuiset langat lentelivät lattialle. Hengitin syvään, selvitin lankasolmut ja aloitin uudelleen.


Loppujen lopuksi neuloin yhteensä kolme sukanvartta, joista ensimmäinen meni purkuun. Käsiala hieman parani matkan varrella ja lankadominanssi auttoi lankojen sotkeutumiseen.

Carolina Hurricanes sukat

Sukat valmistuivat viikossa heikolla motivaatiolla, enkä ole tyytyväinen lopputulokseen. Tyttäreni kuitenkin puki sukat hymyssä suin jalkoihinsa ja se on pääasia.

Carolina Hurricanes sukat

Työn jälki ei mielestäni kestä lähempää tarkastelua, mutta tarkastellaan silti. En ehkä ihan heti ala uudelleen kolmella langalla neulomaan. Tiedän kuitenkin oman sisuni ja haluni kehittyä. Jonain päivänä istun jälleen sohvan nurkassa kolme lankaa sormen ympärillä kiroilemassa.

Carolina Hurricanes sukat

Loppuun haluan vielä mainita, että en valmista tilauksesta fanituotteita. Kuvat, logot tai esimerkiksi animaatiohahmot ovat usein tekijänoikeuden tai tavaramerkin suojaamia, eikä näillä kuvitetun tuotteen valmistaminen myyntitarkoituksissa ole laillista. Haluan pelata sääntöjen mukaan ja kannustaa myös muita toimimaan samoin.

Jos tahdot neuloa omaan käyttöön tai lahjaksi läheiselle Carolina Hurricanes -logolla varustetun tuotteen, voit käyttää mallina piirtämääni neulekaaviota. Kuvio on melko suuri sukan varteen. Kenties se sopisi paremmin laukun kylkeen tai villapaidan rintaan.

Carolina Hurricanes neulekaavio

4 kommenttia:

  1. Kolmella langalla on tosiaan vaikeampi neuloa. Jotkut ovat saaneet apuja langanohjaimesta. Itsekin hankin sellaisen, mutten ole vielä kokeillut. :) Mukavaa blogikevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen minullakin meni hankintalistalle näitä tehdessä. En tosin tiedä, auttaako langanohjain tuohon lankajuoksujen vilkkumiseen silmukoiden välistä, mutta se selviää kokeilemalla. (Sitten joskus ;) )

      Poista
  2. Tein miehelleni, mutta käytin tikapuutekniikkaa niin langanjuoksut eivät näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin muuten ihan mahtava tekniikka, jota en ole vieläkään opetellut! Ihanaa, että onnistuit! :)

      Poista