tiistai 19. maaliskuuta 2019

Läppärilaukku kierrätyskankaista

Sain hiljattain mummini vanhan ompelukoneen ja olen ollut aika riemuissani. Ihan hirveästi en ole vielä kokemusta ehtinyt kartuttaa tällä saralla, mutta harjoittelen silloin kun aikaa löytyy. Haluaisin opetella ompelemaan vaatimattomattomasti ihan kaikkea. 

Uuden työkoneen hankinta sai minut selailemaan netin läppärilaukkutarjontaa. Hetken sitä tutkittuani totesin, että ovatpa tarjolla olevat mallit todella tylsiä tai sitten vaihtoehtoisesti aivan liian kalliita omalle budjetille.

Läppärilaukku kierrätyskankaista

Lisäksi moni laukku tuntui olevan tarkoitettu vain läppärille, eikä sille kaikelle muulle omaisuudelle, mitä nainen nyt saattaa kantaa mukanaan. Kuka haluaa ottaa mukaan kaksi laukkua, kun kaiken voi laittaa yhteenkin?

läppärilaukku kierrätyskankaista

Mielessä alkoi kehkeytyä ajatus laukusta, jossa on pehmustettu tasku läppärille. Päätin, etten osta projektiin mitään, vaan kaiken tulee löytyä valmiiksi varastosta.

läppärilaukku kierrätyskankaista

Silppusin projektiin yhdet mun vanhat farkut. Osan kankaista sain yllärinä eräältä asiakkaaltani ja osa oli lojunut vaatekaapin päällä jemmapussissa jo pidemmän aikaa. Läppäritaskun pehmusteena käytin löytämääni askarteluhuopaa.

Läppärilaukku kierrätyskankaista

Tein kaavat laukkuun itse ja lopputulos on mielestäni onnistunut. Läppäritaskun lisäksi ompelin etukappaleen vuoreen kaksi taskua, joihin voi lajitella pienempiä tavaroita.

läppärilaukku kierrätyskankaista

läppärilaukku kierrätyskankaista

Tämä on vasta "prototyyppi" ja aion tehtä vielä parannellun version, jossa ompelen laukun läppään enemmän vahvikkeita. Muutoin olen ollut laukkuun kyllä erittäin tyytyväinen ja se on ollut mulla myös kovassa käytössä.

läppärilaukku kierrätyskankaista

Olen välissä siivonnut tarvikevarastojani ja muistan, että jossain vaiheessa mietin pitkään, miksi säilyttelen vanhoja metallirenkaita ja ties mitä tilpehööriä nurkissani. Onneksi en luopunut niistä silloin, koska laukun hihnaan löytyi kaapista juuri sopivat renkaat.

läppärilaukku kierrätyskankaista

Laukun tekemiseen kaavoista lähtien meni noin vuorokausi. Välissä kävin nukkumassa ja jossain vaiheessa muistin myös ruokkia perheen. Projekti oli tosi kiva ja onnistunut. 

Laukun valmistumisen jälkeen varastoihini ilmestyi lisää jämäkankaita. Tämä tarkoittaa sitä, että kierrätysompelua on luvassa myös tulevaisuudessa. 

4 kommenttia:

  1. Tulipas siitä näppärä laukku! Mulla on vähän sama, että tulee säilöttyä kaikenlaista ja välillä mietin, että miksi ihmeessa, mutta sitten kun se käyttötarkoitus löytyy niin on ihan voittajaolo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kaiken säilöminen on kyllä niin kaksipiippuinen juttu. Toisaalta ihanaa ,kun tarpeellinen löytyy milloin mihinkin. Toisaalta painajaista, kun sitä tavaraa on joka nurkassa. :D

      Poista
  2. Valtavan kaunis :) Hieno lopputulos.

    VastaaPoista