lauantai 9. maaliskuuta 2019

Lohduttava pätkiskakku

No niin, nyt mennään tämän blogin aihepiirin ulkopuolelle, mutta vain ihan vähän.

Helmikuussa, kun pakkaset alkoivat hellittää, olin useamman päivän kuumeessa. Ensimmäinen kuumeeton päivä ei mennyt aivan rennoimmissa tunnelmissa. Keli oli muuttunut loskaksi ja autoni jumittui pihatien päähän. Puolikuntoisena koitin urakoida kaiken irtoavan pihatieltä pois, hiekoittaa ja huijata auton ylämäkeen peruuttamalla ja ties millä vempuloinnilla. Kaiken kukkuraksi katolta tippui järkyttävä kasa lunta ulkorappusille.

Uupuneena, kiukkuisena ja pettyneenä menin sisälle ja totesin, että näin se elämä tänään makaa ja leivoin kakun ketutukseen.

pätkiskakku ohje
Pätkiskakkua murheeseen.

Pätkiskakku:


5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss pätkiksiä (osa omaan suuhun, suurin osa taikinaan)
3 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sulata voi ja pätkikset pienellä lämmöllä vesihauteessa.
Lisää voi-suklaa-seokseen jogurtti ja kananmunat sekä lopuksi kuivat aineet.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa tunnin verran.

Kuorrute:


170 g suklaata (oma suosikki on Fazerin punainen)
100 g voita

Sulata voi ja suklaa yhteen vesihauteessa ja valuta jäähtyneen kakun päälle.
Anna kuorrutteen jähmettyä, vaikka kakku tuoksuukin niin ihanalle, ettei siitä voi pitää näppejä erossa.

Tämä ohje on ollut minulla yli kymmenen vuotta, enkä valitettavasti enää muista sen alkuperää. Kakku on  mun ehdoton lemppari ja resepti ihana, koska se onnistuu aina. Silloinkin, kun seinät kaatuu päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti